Blog

BIBS Fopspeen maten

Maat 1 en maat 2 lijken veel op elkaar met het blote oog. Het verschil zit hem in het dikte van het materiaal en de lengte. Maat 2 is ten opzichte van maat 1 langer en smaller en wordt gemaakt van dunner natuurrubber waardoor het dieper de mond in wordt gezogen. De speen is smaller zodat de speen minder op het tandvlees drukt van je kleintje. Dit is fijn voor doorkomende tandjes. Deze maat 2 speen is dus prettiger om in de mond te houden voor kindjes vanaf 6 maanden.

Lees meer »

Impact van de fopspeen op het gebit/ keuze speensoorten

Als we normaal gesproken een pasgeborene laten kennismaken met een fopspeen, denken we nog niet aan het gebit. In plaats daarvan willen we onze baby verzorgen, kalmeren en zeker zijn dat hij/zij zich comfortabel voelt. We willen jullie alvast over een paar onderwerpen informatie geven, zodat je voor jezelf een keuze kan maken, welke speen je kiest en voor welke periode je de speen kan gaan gebruiken. De onderstaande informatie is van BIBS Nederland afkomstig. 

Lees meer »

Waarom kiezen voor een Bibs speen? - De voordelen

Toen ik net moeder werd, liep ik al snel tegen een probleem aan, mijn kindje had veel zuigbehoefte. Mijn pink pakte hij wel, maar na een tijd had ik bijna pinkklovencréme nodig om m'n pink nog te redden! Het werd dus tijd voor een speentje! Ik had vele merken geprobeerd, maar alles gooide m'n zoontje uit, totdat ik de BIBS Fopspeentjes probeerde! Ik was zo opgelucht en mijn kleine ook!

Lees meer »

BIBS Fopspeen, verschil tussen maat 1 en 2, wat moet ik kiezen?

Welke speen moet ik nu kiezen?De ene webshop zegt: "er zit geen verschil tussen maat 1 en 2" en de andere zegt weer wel. Wat is nu het advies? Ik ben zelf moeder van 2 kids, nu ik dit schrijf is mijn zoontje Jesse 10 weken oud en mijn oudste Julian is 1 jaar en 3 maanden. Zelf gebruik ik Bibs spenen vanaf de geboorte en heb ik meerdere maten getest. Maat 1 is geschikt van 0-6 maandenMaat 2 is geschikt van 6-18 maanden

Lees meer »

Mushie Slabbetje met opvangbakje, een musthave voor jonge ouders!

Oké, ik overdrijf niet graag, maar naast de BIBS Speen heeft het Mushie Slabbetje mijn leven toch een stukje beter gemaakt. Ik ben als moeder echt fan deze slabbetjes, ze zijn echt een uitvinding. Waarom? Als je kindje gaat beginnen met hapjes, dan beginnen ze vaak met wortel. Zoals je misschien hebt gemerkt, is wortel zeer hardnekkig als dit op stof terecht komt. Ik heb bij mijn oudste wel 50 euro aan slabbetjes verspild. Elke keer kwam ik weer leuke slabbetjes tegen in de winkel en binnen de kortste keren kon ik ze weer weggooien omdat ik de etensvlekken er gewoon écht niet meer uit kreeg, het stond zo vies! Daarnaast druppelde alle resten, zo door naar zijn broek en kon ik niet alleen het slabbetje, zijn shirt maar ook gewoon zijn broek gaan wassen! Geen succes dus. Ik was toen ook maar wat blij toen ik deze siliconen slabbetjes ontdekte van het merk Mushie. Er waren al siliconen slabbetjes op de markt van onder andere Blokker en Zeeman maar deze waren lang niet zo stevig als deze slabbetjes. Dit opvangbakje blijft echt open staan 

Lees meer »