BIBS Fopspeen maten

Wat is het verschil tussen de maten? 

Maat 1 en maat 2 lijken veel op elkaar met het blote oog. Het verschil zit hem in het dikte van het materiaal en de lengte. Maat 2 is ten opzichte van maat 1 langer en smaller en wordt gemaakt van dunner natuurrubber waardoor het dieper de mond in wordt gezogen. De speen is smaller zodat de speen minder op het tandvlees drukt van je kleintje. Dit is fijn voor doorkomende tandjes. Deze maat 2 speen is dus prettiger om in de mond te houden voor kindjes vanaf 6 maanden.

TIP Mocht je twijfelen of je kindje de maat 2 speen al gaat pakken, bestel dan alvast even 1 fopspeen mee in maat 2 zodat je het kan proberen. 

Maat 3 is vergeleken met maat 2 echt een stuk groter en weer van stugger  en dikker natuurrubber. Deze 18+ maanden speen is echt ontwikkeld voor de dreumesen, die nog af en toe lekker willen tutten. Het heeft aan de onderkant een bredere bevestiging aan de speen, en de gehele speen is ook in volume groter. Deze speen moet makkelijker te zijn herkennen. Het is niet noodzakelijk om over te stappen naar maat 3. Maat 2 mag gebruikt worden tot het afleren van de fopspeen. 
BIBS raadt aan het speengebruik te stoppen zodra de hoektanden doorkomen. 
Een fopspeen is geen bijtproduct! Let er op dat je dreumes niet op de speen gaat bijten, kauwen en trekken, dit komt niet ten goede van de kwaliteit van het rubber!

Hoe herken ik de maat van een gebruikte fopspeen?

Het is een veel gestelde vraag, en het is niet heel gek. De BIBS Fopspeentjes zijn gemaakt van natuurrubber en zijn verkrijgbaar in 3 maten. Op de foto boven aan de pagina, zijn de fopspeenmaten te zien waarin deze spenen al jaren geproduceerd worden, en je dus krijgt bij ontvangst. 

Waarom ziet mijn fopspeen er anders uit? BIBS Spenen kunnen veranderen naarmate ze gebruikt worden. Natuurrubber heeft als eigenschap dat het kan gaan uitzetten als het wordt gebruikt. Hoe meer zuigkracht je kindje heeft hoe groter het bolletje van de speen zal worden. 
Het kan dus zijn dat de speen die je al in bezit hebt, groter lijkt dan de speen die je net binnen hebt gekregen. Dit kan voor verwarring zorgen, niet alleen voor jou maar ook voor je kindje. Daarom staat er in ons extra gebruiksaanwijzingskaartje het advies om meerdere spenen te introduceren als je kindje veel zuigkracht heeft, zo raakt je kindje niet gewend aan één soort speenvorm. Let dan wel op de kwaliteit en de gebruiksduur per speen en controleer alle spenen regelmatig voor een veilig gebruik!

Hieronder een voorbeeld van een maat 1 speen nieuw uit de verpakking met daarnaast een gebruikte speen van dezelfde maat. 

Meer lezen over dit verschijnsel? Zie hieronder de officiële link van BIBS. 
https://eu.bibsworld.com/blogs/guides/why-is-the-new-pacifier-smaller 

Heb je vragen? Of wil je toch even dat iemand met je mee kijkt naar de maten? Stuur gewoon even een mailtje of stuur een foto door via Whatsapp! (kijk bij het kopje Contact voor onze gegevens) We kijken graag met je mee!

Liefs,
Mariska Bloem

Eigenaar Baby-speen.nl