Veelgestelde vragen

Wanneer ontvang ik mijn bestelling?
Maandag t/m Vrijdag worden de bestellingen verzonden met PostNL Briefpost en om 16:15 uur opgehaald. Fopspenen met naam kunnen 1 werkdag later worden verzonden als het druk is bij ons. 
We betalen PostNL voor een 24-uursservice. Momenteel komen 97% van alle bestellingen de dag erna aan. 2,99% binnen 2 bezorgdagen. Is het na 3 bezorgdagen nog niet binnen, neem dan even contact op, vermeld eventjes je naam, adres en indien van toepassing een bol.com ordernnummer of bestelnummer van je bestelling op onze website. In speennood, dan direct contact opnemen.  Bezorgdagen zijn: dinsdag t/m zaterdag. 
Voor Belgische klanten houdt rekening met 2-5 werkdagen voor de bezorging. 

 

Ik woon buiten Nederland, ik moet toch betalen voor de verzendkosten klopt dit?
We zijn een Nederlandse webshop, zendingen naar België, Duitsland, Frankrijk zijn voor ons 3x zo duur om te verzenden, Nederlandse klanten krijgen gratis brievenbusverzending bij 3 fopspenen, voor Belgische klanten rekenen we een "altijd laag" brievenbuspost tarief van 2,95, we leggen dan zelf nog wat bij in de verzendkosten. 

 

Heb ik wel de juiste maat ontvangen?
Als u een nieuw fopspeentje binnen krijgt dan kan deze nieuwe speen afwijken van de vorm/uiterlijk van de speen die u momenteel in bezit heeft. BIBS Fopspenen zijn gemaakt van natuurrubber. Dit heeft als eigenschap dat het uitzet als het wordt gebruikt. Hoe meer zuigkracht een kindje heeft hoe meer het bolletje gaat uitzetten. Hieronder is een afbeelding te zien van de BIBS speenmaten én een foto waarbij u verschil kunt zien tussen een nieuwe fopspeen en een gebruikte fopspeen (maat 1).

Mocht uw kindje veel zuigkracht hebben, introduceer dan meerdere spenen zodat er niet één speen is met een groot bolletje, maar meerdere spenen met gelijkvormige bolletjes, zodat uw kindje niet gewent raakt aan één vorm speen. 
Controleer altijd conform de handleiding de spenen elke keer voor gebruik.  


Mijn speentje vertoonde verkleuringen of is stuk bij aankomst

Dat is vervelend! Stuurt u ons een foto, het ordernummer (indien besteld bij Bol.com) en uw adres dan krijgt u direct een nieuwe!
Verkleuring op het schild ná schoonmaken? Dan is de speen te heet verhit geweest. Volg de gebruiksaanwijzing daarom goed op. Water koken, dit gieten in een kommetje en dan de speentjes los van elkaar steriliseren tot een maximale tijd van 5 minuten. Speentjes de volgende keren reinigen door er gekookt water overheen te gieten. Nooit in een magnetronsterilisator stoppen of vaatwasser., hierdoor gaat de speen kapot. Laat het water niet doorkoken als de speentjes er in liggen zoals in een waterkoker of pan. De schildjes zijn gemaakt van polypropeen een hele pure kunststof wat onder andere gebruikt wordt in ziekenhuismateriaal.  Het is niet gevoelig voor bacteriën maar het heeft wel een laag smeltpunt. Hierdoor ontstaan er verkleuringen bij oververhitting.

 

Het materiaal van het speentje lijkt anders dan bij mijn vorige speen

BIBS Fopspenen worden van natuurrubber gemaakt. Per batch kan het materiaal van rubber verschillen. De ene keer is het doorzichtig, de andere keer is het troebel, of is het een mengeling van doorzichtig en ondoorzichtig rubber. Dit doet niet af aan de kwaliteit van de speen. Als u goed aan de speen trekt kunt u de kwaliteit van het rubber beoordelen. Mocht u toch twijfels hebben, stuurt u ons een foto van de speen en het rubber dan kijken we graag met u mee.

 

Orderbevestiging of verzendbevestiging niet gekregen?
Het kan gebeuren dat deze in uw spammail beland. Mocht u daar ook geen mailtje van ons vinden neem dan contact op en vermeld uw naam waarmee u heeft besteld dan gaan we de order terugzoeken. 

 

Mijn vraag staat er niet bij?
Wilt u meer informatie over de speen kijk ook op onze informatiepagina. 
Andere vragen of komt u er niet uit? Stuur ons een whatsapp berichtje of een mailtje naar info@baby-speen.nl