BIBS Fopspenen

BIBS Fopspenen zijn al bijna 50 jaar op de markt, afgelopen jaren is dit natuurlijke fopspeenmerk erg populair geworden en dat is met een reden! De fopspenen hebben een hoog acceptatiegehalte bij baby's, zijn er in fantastische kleuren en BIBS heeft inmiddels verschillende soorten tutjes en schildjes op de markt gebracht met prachtige designs! 
Lees hieronder meer over de verschillende soorten BIBS Fopspenen, het gebruik én de specifieke schoonmaakeisen die elke ouder, verzorger én opvangmedewerker zal moeten weten!

De BIBS Colour Fopspeen

Fopspeen maten 
De BIBS Colour Fopspeen met een rond tepelvormig tutje is gemaakt van natuurrubber/latex en is verkrijgbaar in 3 maten: Maat 1 0-6 maanden, Maat 2 6-18 maanden en maat 3 18+ maanden. Lees hier meer over de maatkeuze  
Naast het ronde tutje heeft BIBS vanaf december 2022 ook 2 nieuwe type tutjes op de markt gebracht namelijk: Anatomisch en Symmetrisch. Lees hier meer over de keuze van het tutje en de impact op het gebit.

De BIBS colour ronde fopspeen is de meest verkochte BIBS Fopspeen in Nederland, met keuze uit 50 kleuren en 3 maten groeit deze fopspeen met je kindje mee!

 • Gemaakt van natuurrubber: dit is hygiënischer dan siliconen spenen en is zacht voor het mondje van je kindje. 100% BPA en PCV vrij!
 • De speen heeft een ronde speenvorm dat lijkt op een tepel. Hierdoor pakken baby'tjes de speen beter, zelfs premature baby's
 • De speen buigt af van het gezichtje van je baby, waardoor er geen irritatie plaats vindt rond het mondje van je baby.
 • Het schildje is gemaakt van lichtgewicht materiaal, makkelijk in te houden. 
 • Voldoet aan de Europese veiligheidsnorm EN 1400+A1

  LET OP dit is een natuurrubber fopspeen. Het is belangrijk dat je de gebruiksaanwijzing goed doorleest. Natuurrubber kan door gebruik slijten en uitzetten daarom vergt het ander onderhoud  ten opzichte van een siliconen fopspeen en mag je deze speen alleen schoonmaken in een kommetje voorgekookt water of overgieten met water. 
  De gebruiksduur van deze speen is daarom ook 4-6 weken. De speen moet dan vervangen worden.

BIBS Boheme

BIBS Boheme is het nieuwste pareltje uit de Deense BIBS fopspeenlijn. Dit prachtige design is voortgekomen uit de Deense traditie van papiersnijkusten wat jong en oud betoverd. Deze speenvorm verbind oude tradities weer met nieuwe stylen door deze bohemian look te combineren met hippe kleuren! Stijlvol en prachtig te matchen met de nieuwste baby- & kindermode!

Vorm
De fopspeen heeft een ronde vorm, ook wel tepelvormig genoemd, wat zorgt voor een goede aansluiting in het mondje van je baby en een hoog acceptatiegehalte. Deze speenvorm is goed te combineren met borstvoeding. De speen is gemaakt van natuurrubber en is zacht voor het mondje van je kindje. Wat ook erg fijn is aan deze spenen is dat het schildje af staat van het gezichtje van je baby, zo ontstaat er geen irritatie rond het mondje. De fopspeen is verkrijgbaar in 2 maten: 0-6 maanden maat 1 en 6-18 maanden maat 2. 

 


BIBS De Lux

BIBS De Lux is de luxere versie vergeleken met zijn klassieke broertje. Het schild is volledig afgedekt waardoor de rubberen ring niet te zien is. Daarnaast is deze speen prachtig te personaliseren met de naam van je kindje! Deze fopspeen is uitgebracht in 2 varianten: natuurrubber en siliconen

 • BIBS De Lux Natuurrubber is verkrijgbaar in 2 maten, maat 1 0-6 maanden en maat 2 6-18 manden. Deze speentutjes komen exact overeen met de hierboven genoemde klassieke variant. 
 • BIBS De Lux Siliconen is verkrijgbaar in 1 maat deze speenmaat zit tussen maat 1 en maat 2 in van de klassieke variant en is daarom geschikt van 3-36 maanden. 
  Siliconen is minder hygiënisch en stugger dan een natuurrubber speen maar is minder gevoelig voor slijtage. Wel is deze speen gevoeliger voor bijtgaatjes als je kindje tanden heeft. Blijf daarom altijd opletten op scheurtjes, bijtgaatjes en defecten. 

BIBS Supreme

Deze BIBS fopspeen is vlindervormig en drukt zich met zijn vleugeltjes tegen de mondhoeken aan van je kindje, dit kan prettig zijn voor kindjes die andere spenen zijn gewent die ook tegen het huidje aandrukken.

 • Tutje van de speen is plat, dit geeft minder druk op de kaakrandjes en is prettig voor kindjes met doorkomende tanden. 
 • Het vlindervormige design staat prachtig, door de zachte rondingen heeft je kindje minimale druk op de huid.

De Supreme fopspeen is verkrijgbaar in 2 maten: 0-6 maanden maat 1 & 6-18 maanden maat 2. Zowel het schildje als het tutje van deze fopspeen is bij de opvolgende maat groter. 
Let op: deze natuurubberen speen heeft ook weer specifieke eisen voor het onderhoud en heeft een maximale gebruiksduur van 4-6 weken. 

 


BIBS Infinity fopspeen

De nieuwe variant BIBS fopspeen lijkt op de supreme maar heeft een bohemian look net zoals de BIBS Boheme. Deze spenen hebben echter andere tutjes ze zijn namelijk gemaakt van siliconen en worden geleverd in een anatomische of symmetrische speenvorm. 
Deze speensoort is verkrijgbaar in 2 maten: Maat 1 0-6 maanden en maat 2 6-18 maanden. 
De Symmetrische druppelvormige speen bevordert een tongplaatsing en zuigtechniek waarbij de tong plat is en de fopspeen plat tegen het gehemelte drukt, waardoor de baby niet zo hard hoeft te zuigen, zoals bij een ronde speen, om de fopspeen plat te drukken in de mond.

Voor de Anatomische fopspeen gelden andere voordelen: De gebogen bovenkant bevordert een tongplaatsing en zuigtechniek waarbij de zijkanten van de tong zich rond de speen houden, zoals tijdens het geven van borstvoeding. Door de schuine punt hoeft de baby niet zo hard te zuigen als bij een ronde speen om de fopspeen plat in de mond te krijgen. Omdat de speen niet symmetrisch is, moet de fopspeen op de juiste manier in de mond van de baby worden geplaatst.

 


Reiniging BIBS Fopspeen

Lees altijd de gebruiksaanwijzing goed door voordat u de BIBS Fopspeen gebruikt en handel hiernaar.

 • Voor het eerste gebruik max. 5 minuten de speen in gekookt water leggen:
  Met een waterkoker of pan voorgekookt water in een schaaltje gieten. BIBS Fopspenen maximaal 5 minuten individueel van elkaar onderdompelen in het hete water. Waarom niet op een andere manier? Polypropeen is gevoelig voor verkleuring en het rubber kan worden aangetast als het water wordt doorgekookt of als het op een andere manier wordt gesteriliseerd, dus NIET in de vaatwasser of magnetronsterilisator!
 • Tijdens het reinigen kan er water in de speen komen. Dit kan je er uit drukken. Speen goed laten drogen, zodat al het water verdampt is. Is het water nog niet uit het speengedeelte, dan kan dit een piepend geluid gaan maken. Laat de speen dan langer drogen.
 • De Bibs speen de volgende keer schoonmaken door er kokend water overheen te gieten. Vergeet niet om de randjes (aanhechting fopspeen/schildje) goed schoon te maken, anders gaat hier stof tussen zitten.
 • Bewaar de Bibs speen die nog niet gebruikt wordt in de plastic verpakking op een donkere plaats waar het niet warm wordt.
  Bewaar een BIBS speen die gebruikt wordt altijd droog en schoon. Plaats de BIBS speen niet in direct zonlicht of warmte. Hierdoor wordt het natuurrubber zacht, kleverig en gaat het verkleuren.
 • Vervang de BIBS fopspeentjes elke 4-6 weken! Natuurrubber kan slijten en uitzetten door gebruiken uiteindelijk naar overmatig gebruik kapot gaan. 

Controle BIBS Fopspeen

 • LET OP VEILIGHEID Controleer de gehele fopspeen altijd vóór gebruik op beschadigingen of zwakte, zeker als uw baby tanden heeft. Gebruik de speen nooit indien deze beschadigd is. Trek aan het tutje van de fopspeen en bekijk het in alle richtingen en zeker rond de aanhechting tussen
 • speen en schild. Gooi de fopspeen weg bij de eerste tekenen van beschadigingen of zwakte..
 • De nieuwe spenen kunnen afwijken in formaat van eerder gekochte en al gebruikte spenen. Het tutje van de BIBS speen kan gaan uitzetten wanneer deze wordt gebruikt. Hoe meer zuigkracht een kindje heeft, hoe meer het speentutje zal uitzetten. Daarom het advies om meerdere spenen tegelijkertijd te gebruiken zodat de tutjes gelijkmatig uitzetten. Houdt altijd goede controle op de gebruiksduur en de kwaliteit van de fopspeen.
 • Wanneer het kindje per ongeluk het hele speentje in de mond stopt, verwijder het dan rustig. Door de gaatjes in het schildje kan er niets gebeuren.
 • Wilt u de speen combineren met een speenkoord gebruik alleen speenkoorden die getest zijn door (EN12586) ! Geen zelfgemaakte speenkoorden, dit kan levensgevaarlijk zijn. 
 

Let op! In verband met de hygiëne kunnen gebruikte en uitgepakte spenen niet worden geruild of geretourneerd, lees hierover onze algemene voorwaarden.  Zie voor het gebruik van de Bibs speen onze Algemene voorwaarden

Nieuwe fopspeen maat 1  vs Gebruikte fopspeen maat 1


Verpakking

BIBS Fopspenen die per stuk worden aangeboden worden verzonden in een plastic folieverpakking met een gebruiksaanwijzingskaartje er in. Daarnaast doen wij er een extra onderhoudskaartje bij met nog meer informatie over de fopspeen. De verpakking is van gerecycled plastic gemaakt met oog voor het milieu. Papieren verpakkingen scheuren helaas tijdens verzending. De spenen komen via de brievenbuspost om zo het CO2 uitstoot van de verzending zo laag mogelijk te houden. 

BIBS De Lux fopspenen zijn nadrukkelijk in de markt gebracht om ze te personaliseren, deze fopspenen krijgen wij in zakken per 100 stuks aangeleverd. Na het graveren van de fopspeen wordt deze speen met handschoentjes in een gesealde plastic verpakking gedaan om zo de hygiëne te waarborgen. 

BIBS Met naam

Vanaf begin november 2020 zijn wij trotse eigenaar van een graveermachine die op zeer professionele én veilige wijze namen kan graveren op alle BIBS en FRIGG Fopspenen die we aanbieden! De laser brengt een permanente verkleuring toe aan het schild en kan er dus ook niet afgekrast worden. Niet elke fopspeen verkleurd mooi onder een laser, daarom hebben alleen spenen met goed leesbare verkleuringen een graveeroptie. Elke kleur speen verkleurd anders. Hoe donkerder de speen hoe lichter de verkleuring, en andersom hoe lichter de speen hoe donkerder de verkleuring.
Bij het afronden van de bestelling kun je in het opmerkingsveld aangeven of je eventueel de tekst/namen onder elkaar wilt laten graveren. Spenen met naam kunnen niet geretourneerd worden!

 

Actie BIBS Fopspenen

Geen verzendkosten voor een brievenbuszending vanaf 3 BIBS/FRIGG Fopspenen.

Verzendkosten bij een bestelling boven de 50 euro zijn gratis, daaronder is het standaard tarief voor brievenbuszendingen €1,95 in Nederland.  | Pakketzending €5,49 of boven €50,- gratis
Voor België geldt geen korting op de verzendkosten, verzendkosten zijn €2,95 voor België, Duitsland en Frankrijk en vanaf €50,- euro gratis. Andere landen neem even contact met ons op via info@baby-speen.nl wij verzenden over de hele wereld, verzendkosten zijn per land verschillend. 

Officiële Engelse instructie 

Veelgestelde vragen

Zit de informatie die u zoekt er niet bij, kijk eens bij onze pagina veelgestelde vragen: