BIBS Speen maten, de verschillen herkennen

Hoe kan ik nou herkennen welke maat speen ik heb? 

Het is een veelgestelde vraag, en het is niet heel gek. BIBS Fopspeentjes zijn gemaakt van natuurrubber en zijn verkrijgbaar in 3 maten. In de afbeelding van dit bericht zijn de maten te zien in oorspronkelijke staat, dus de staat waarin je de speen ontvangt. 

BIBS Spenen kunnen veranderen naarmate ze gebruikt worden. Natuurrubber heeft als eigenschap dat het kan gaan uitzetten als het wordt gebruikt. Hoe meer zuigkracht je kindje heeft hoe groter het bolletje van de speen zal worden. 
Het kan dus zijn dat de speen die je al in bezit hebt, groter lijkt dan de speen die je net binnen hebt gekregen. Dit kan voor verwarring zorgen, niet alleen voor jou maar ook voor je kindje. Daarom het advies om meerdere spenen te introduceren als je kindje veel zuigkracht heeft, zo raakt je kindje niet gewend aan één soort speenvorm. Hieronder een voorbeeld van een maat 1 speen nieuw uit de verpakking met daarnaast een gebruikte speen van dezelfde maat. 

Daarnaast krijg ik ook vragen over het herkennen van maat 1 en maat 2 fopspeentjes.  Maat 1 en maat 2 lijken veel op elkaar met het blote oog. Het verschil zit hem in het dikte van het materiaal, de lengte en daarnaast is de maat 2 smaller zodat de speen minder op het tandvlees drukt van je kleintje. Dit is fijn voor doorkomende tandjes. Deze maat 2 speen is dus prettiger om in de mond te houden voor kindjes vanaf 6 maanden,  ook omdat de speen dieper de mond in wordt gezogen. 

 

Maat 3 is vergeleken met maat 2 echt een stuk groter en weer van stugger materiaal. Deze 18+ maanden speen is echt ontwikkeld voor de dreumesen, die nog af en toe lekker willen tutten. Het heeft aan de onderkant een bredere bevestiging aan de speen, en de gehele speen is ook in volume groter. Deze speen moet makkelijker te zijn herkennen. 

Heb je vragen? Of wil je toch even dat iemand met je mee kijkt naar de maten? Stuur gewoon even een mailtje of stuur een foto door via Whatsapp! (kijk bij het kopje Contact voor onze gegevens) We kijken graag met je mee!

 

Liefs,
Mariska Bloem

Eigenaar Baby-speen.nl