BIBS Fopspeen, verschil tussen maat 1 en 2, wat moet ik kiezen?

Gepubliceerd op 26 april 2019 om 14:15

Welke speen moet ik nu kiezen?
De ene webshop zegt: "er zit geen verschil tussen maat 1 en 2" en de andere zegt weer wel. Wat is nu het advies? 

Ik ben zelf moeder van 2 kids, nu ik dit schrijf is mijn zoontje Jesse 10 weken oud en mijn oudste Julian is 1 jaar en 3 maanden. Zelf gebruik ik Bibs spenen vanaf de geboorte en heb ik meerdere maten getest. 
Maat 1 is geschikt van 0-6 maanden
Maat 2 is geschikt van 6-18 maanden

Ik merk aan mijn jongste zoontje dat hij liever een maat 1 wil dan maat 2.  Je ziet op de foto dat maat 2 toch een stukje langer is. Het lijkt niet veel, maar je moet bedenken dat het natuurrubber flexibel is, als je aan de speen zuigt wordt het rubber wel degelijk een stuk langer. Als ik mijn zoontje maat 2 geef, dan begint hij te kokhalzen en spuugt hij het speentje uit. Maat 2 is dus voor hem niet geschikt. Ik heb in het Forum voor jonge moeders ook navraag gedaan naar de voorkeuren van hun kindjes in de maat speentjes.
Veel moeders zijn begonnen met het kopen van maat 2 spenen omdat die nou eenmaal veel worden aangeboden, maar zijn uiteindelijk op zoek gegaan naar maat 1 spenen omdat ook hun baby moest kokhalzen van de maat 2 speen. Is het kindje ouder dan 6 maanden, dan zit je in de overgangsfase en kan je zowel maat 1 als 2 geven.

Conclusie: is je kindje onder de 6 maanden? Koop een maat 1 speen die speciaal geschikt is voor baby's van 0-6 maanden. Is je kindje rond de leeftijd van 6+ maanden, dan maakt het niet veel uit of je maat 1 of 2 koopt, je kindje geeft zelf aan of hij/zij al toe is aan een maat 2 speen.

Lees ook onze blog over de verschillen tussen maat 1,2 en 3. 

Liefs, 
Mariska | Eigenaar Baby-speen.nl


Reactie plaatsen

Reacties

Hesther
een jaar geleden

Wij zijn super blij met de spenen. In 3 kleuren hebben we ze nu. Top geregeld. Hesther pakte de andere spenen vsn difrax enz niet. Naast borstv deze wel gelijk.
Dankjewel

femke
8 maanden geleden

mijn dame heeft vanaf week 2 een maat 2 speen. geen enkel probleem. heb er nu zo'n 10 liggen denk ik 🤣 het zijn super tutten maar niet ieder kind is gelijk dat wil ik wel meegeven