Productbeschrijving

Wie wil er tegenwoordig nu niet de BIBS speen voor hun kleintje? 
Het is een speen die fijn, modern & verantwoord is. De BIBS fopspenen zijn van het Deense merk BIBS. Zij maken al meer dan 30 jaar fopspenen!  In Nederland is deze speen de fopspeen van dit moment. De fopspeen heeft een ronde vorm en is gemaakt van natuurlijke materialen. BIBS zijn hip en staan geweldig, de vele kleuren zijn perfect te combineren bij de kleding van je baby! Daarnaast zijn de speentjes ook nog eens heel fijn voor je kleintje! Dit zijn de redenen waarom:


1.. Geproduceerd van natuurlijk Rubber Latex 100% BPA en PVC vrij!
2. De speen heeft een ronde speenvorm dat lijkt op een tepel. Hierdoor pakken baby'tjes de speen beter. 
3. De speen buigt af van het gezichtje van je baby, waardoor er geen irritatie plaats vindt rond het mondje van je baby. 
4. Het is gemaakt van lichtgewicht materiaal. 
5. Te bestellen in vele soorten kleurtjes zodat het perfect matcht met de kleertjes van je kleintje!
6. BIBS Fopspenen zijn te bestellen in 3 maten! De BIBS Fopspeen groeit met je kindje mee! 
7. Voldoet aan de Europese veiligheidsnorm EN 1400+A1

Informatie gebruik

Lees altijd de gebruiksaanwijzing goed door voordat u de BIBS Fopspeen gebruikt en handel hiernaar.

-Voor het eerste gebruik max. 5 minuten de speen in gekookt water leggen:
Pan met water laten koken, als het water kookt, van het vuur afhalen en dan de speentjes er in leggen, je kunt met een lepel de speentjes onderwater drukken of even roeren zodat het water over de speentjes gaat.
Water niet door later koken en niet de deksel op de pan laten anders kunnen de schildjes van de spenen verkleuren en wordt het rubber aangetast!
-Na het reinigen kan er water in het binnenste van het speentje zitten. Dit kan je er uit drukken. Speen goed laten drogen, zodat al het water verdampt is. Is het water nog niet uit het speengedeelte, dan kan dit een piepend geluid gaan maken. Laat de speen langer drogen.

-De Bibs speen de volgende keer schoonmaken door er kokend water overheen te gieten. Vergeet niet om de randjes (aanhechting fopspeen/schildje) goed schoon te maken, anders gaat hier stof tussen zitten.
- De speen niet in magnetronsterilisator of vaatwasser reinigen. 

-Bewaar de Bibs speen die nog niet gebruikt wordt in een afgesloten bakje op een donkere plaats waar het niet warm wordt. Bewaar een BIBS speen die gebruikt wordt altijd droog en schoon. Plaats de BIBS speen niet in direct zonlicht of warmte. Hierdoor wordt het natuurrubber zacht, kleverig en gaat het verkleuren.

Vervang de BIBS fopspeentjes elke 4-6 wekenLET OP VEILIGHEID Controleer de gehele fopspeen altijd vóór gebruik op beschadigingen of zwakte, zeker als uw baby tanden heeft. Gebruik de speen nooit indien deze beschadigd is. Trek aan de fopspeen en bekijk het in alle richtingen en zeker rond de aanhechting tussen speen en schild. Gooi de fopspeen weg bij de 1e tekenen van beschadigingen of zwakte..

De nieuwe spenen kunnen afwijken in formaat van eerder gekochte en al gebruikte spenen.
Het tutje van de BIBS speen gaat uitzetten wanneer deze wordt gebruikt. Hoe meer zuigkracht een kindje heeft, hoe meer de speen zal uitzetten. Daarom het advies om meerdere spenen tegelijkertijd te gebruiken zodat de tutjes gelijkmatig uitzetten.

Wanneer het kindje per ongeluk het hele speentje in de mond stopt, verwijder het dan rustig. Door de gaatjes in het schildje kan er niets gebeuren. 

Wilt u de speen combineren met een speenkoord gebruik alleen speenkoorden die getest zijn door (EN12586)

 
Eigenschappen
- Maat 1 spenen zijn geschrikt van 0-6 maanden, maat 2 spenen van 6-18 maanden, maat 3 voor 18+ maanden.
- Gemaakt van 100% BPA vrij en Pvc-vrij materiaal
- Voldoet aan de Europese veiligheidsnorm EN 1400+A1
- Materiaal speengedeelte: 100% natuurlijk rubber 
- Materiaal schildje: Polypropyleen

Let op! In verband met de hygiëne kunnen gebruikte spenen niet worden geruild of geretourneerd, lees hierover onze algemene voorwaarden.  Zie voor het gebruik van de Bibs speen onze Algemene voorwaarden

 

BIBS MATEN

Assortiment
BIBS levert 3 speenmaten: maat 1 geschikt voor baby's in de leeftijdscategorie: 0-6 maanden.
Maat 2 voor baby's in de leeftijdscategorie 6-18 maanden en maat 3 voor dreumesen 18+ maanden.

Verschillen
Maat 2 is ietsje langer dan maat 1, dit lijkt een klein verschil echter, als een baby'tje op de fopspeen zuigt wordt dit gedeelte echt een stuk langer dan bij maat 1. Daarom adviseren we om de leeftijdscategorieën aan te houden zoals BIBS heeft vastgesteld.
Er zijn echter webshops die maat 2 aanbieden als een 0-18 maanden speen omdat het zo op het oog niet veel verschild, mocht u elders een maat 2 hebben gekocht, adviseren wij alsnog voor een pasgeboren baby eerst maat 1 te gebruiken, omdat de meeste pasgeboren baby's gaan kokhalzen van maat 2 omdat deze te diep in de mond ligt. 
Maat 3 is behoorlijk breder én dikker dan maat 2 en daarom alleen geschikt voor kindjes vanaf 18 maanden.
LET OP: De nieuw gekochte spenen kunnen afwijken in formaat van eerder gekochte en al gebruikte spenen.
Het bolletje van de BIBS speen gaat uitzetten wanneer deze wordt gebruikt. Hoe meer zuigkracht een kindje heeft, hoe meer de speen zal uitzetten. Daarom het advies om meerdere spenen tegelijkertijd te gebruiken zodat de tutjes gelijkmatig uitzetten.

Voorbeeldafbeelding maten & afbeelding van het verschil tussen een nieuwe BIBS Fopspeen en een veel gebruikte in maat 1


Geen plastic verpakking

BIBS Fopspenen die per stuk te bestellen zijn, worden door BIBS aangeleverd zonder plastic verpakking. BIBS levert en produceert deze natuurlijke spenen zo milieu neutraal mogelijk. BIBS geprobeerd dan ook zo min mogelijk plastic verpakkingen te gebruiken. Hierdoor wordt niet alleen plastic bespaard maar ook Co2 doordat er geen koeriersdienst hoeft te rijden. Onze BIBS Speentjes verpakken we in nette bubbel-enveloppen of brievenbusdoosjes zodat de zending door de brievenbus past. 

De BIBS Fopspeentjes worden bij ons aangeleverd in grote zakken. Wij slaan deze speentjes per kleur en per maat op in afgesloten bakken en zorgen er voor dat het speentje netjes in de envelop terecht komt en zo bij u op de deurmat beland.
Op de markt zijn voor winkelketens ook Blister Duoverpakkingen te koop per 2 stuks, deze zitten wél in een plastic verpakking om zo de hygiëne in de winkel te kunnen waarborgen, deze plastic verpakkingen verkopen wij alleen in 3 combinaties. Het zijn wel dezelfde BIBS spenen.  De klant heeft alleen bij de blisterverpakking niet een vrije kleur- en maatkeuze. Dat heeft u bij ons nu wel! Wilt u het speentje toch verpakt geven voor bijvoorbeeld een geboortecadeautje? Wij hebben organza cadeauzakjes op voorraad. Wilt u een zakje erbij hebben? Plaats bij opmerkingen eventjes de opmerking: het is een cadeautje, dan doen we er een zakje bij en eventueel een persoonlijke boodschap. 

Let op: BIBS gaat vanaf juli 2020 de fopspenen wel per stuk verpakken in gerecycled zodat deze ook in winkels per stuk verkocht kunnen worden. Echter gaat dit proces geleidelijk en hebben wij dus niet in één keer alle spenen in deze verpakking binnen. Het kan dus zijn dat je een BIBS Fopspeen met én zonder verpakking binnenkrijgt. 

Verzending

Maandag t/m Vrijdag worden de bestellingen verzonden met PostNL Briefpost en om 16:30 uur opgehaald. 
97% van alle bestellingen komen de dag erna aan. 2,99% binnen 2 dagen.  Is het na 3 bezorgdagen nog niet binnen, neem dan even contact op, vermeld eventjes je naam, adres en indien van toepassing een bol.com ordernummer.
PostNL bezorgdagen zijn: dinsdag t/m zaterdag. 
Zendingen naar België, Duitsland en Frankrijk, houdt rekening met een leveringstijd van maximaal 10 dagen. 

Actie en verzendkosten

U betaald 0,65 ct verzendkosten bij het aankopen van minimaal 3 BIBS Fopspenen.  (Dit maakt het totaaltarief van 3x 3,95 +0,65 ct verzending op 12,50 euro. Verzendkosten bij een bestelling boven de 25 euro zijn gratis, daaronder is het standaard tarief €1,95 in Nederland. Voor België geldt geen korting op de verzendkosten, verzendkosten zijn €2,95 voor België, Duitsland en Frankrijk.

Officiële Engelse instructie 

Veelgestelde vragen

Zit de informatie die u zoekt er niet bij, kijk eens bij onze pagina veelgestelde vragen: